Miért mindig IZLAND ? Miért nincs a hírekben ? Hát ezért…

Mivel rendkívül fontos információnak tartom, ezért osztom meg ezt a cikket veletek – főleg azoknak, akik nem értik, miért emlegetjük állandóan Izlandot pozitív példaként!

Látjuk, hogy az egész világ nyögi a nemzetközi pénzkartell kizsákmányoló bankrendszerét és egyre kevésbé képes újra és újra értéket előállítani az uzsorakamat és a kamatos-kamatos-kamatos uzsora kifizetésére. Erre csak egyetlen eszköz van: önmagától megvonja az állam, amit csak tud, hogy működését finanszírozni tudja – ez persze adókat és megszorítást jelent az állampolgár számára -, hogy törleszteni tudja azt a hitelt (IMF vagy világbanki mindegy) , amiről minden józan közgazdász tudja, hogy soha ki nem fizethető, hiszen a piacon nincs is jelen annyi pénz, ami digitálisan/vagy papíron ki van helyezve !!!
Nézzük akkor a cikket: (eredeti : Deena Stryker – Iceland’s On-going Revolution )

Talán emlékszünk, hogy a 2008-as gazdasági válság elején, Izland a szó szoros értelmében csődbe ment. Az okokat csak kutyafuttában említették és azóta Európa ezen kevésbé ismert tagja újra a feledés homályába merült. És már-már feltűnő, miért nem szerepel (szerepelhet) a globalista médiában az, amit ez a kis ország végrehajtott…
Mikor egyik Európai Uniós ország dől be a másik után vagy közelít a csőd felé, megingatva az eurót, befolyásolva az egész világot, a legutolsó dolog amit a hatalom szeretne, hogy példaként tekintsünk Izlandra. És elmondom miért:
A neoliberális rezsim 5 év alatt Izlandot (népessége 320 ezer, hadserege nincs) a világ egyik leggazdagabb országává tette. 2003-ban az ország bankjait privatizálták, és hogy külföldi befektetőket vonzzanak, online bankolást kínáltak, melynek alacsony költsége viszonylag magas megtérülési rátát tett lehetővé. Az IceSave-nek nevezett számlák sok angol és holland kisbefektetőt vonzottak. De ahogyan gyarapodtak a befektetések, úgy nőtt a bankok külföldi adóssága. 2003-ban Izland adóssága a GNP-jének (Gross National Product – Nemzeti össztermék) 200-szorosa volt, míg 2007-re 900-szorosára nőtt. A 2008-as pénzügyi válság adta meg a kegyelemdöfést.
Bedőlt és államosításra került a három legnagyobb izlandi bank,
a Landbanki, Kapthing és Glatnir, míg a Kroner euróban számolva értékének 85%-át bukta el. Az év végére Izland csődöt jelentett.
A várakozásokkal ellentétben, a válság hatására, a részvételi demokrácia és egy új alkotmány révén az izlandiak visszanyerték önrendelkezésüket. De csak sok szenvedés árán.
Geir Haarde, a Szociáldemokrata koalíciós kormány miniszterelnöke megegyezett egy több mint 2 milliárd* dolláros kölcsönben, amihez az északi országok hozzáadtak még két és fél milliárdot. De a külföldi pénzügyi világ nyomást gyakorolt, hogy az ország drasztikus intézkedéseket vezessen be. Az FMI és az Európai Unió át akarta vállalni a tartozást, mondván, hogy ez az egyetlen módja, hogy az ország visszafizesse tartozását Hollandiának és az Egyesült Királyságnak, akik kártérítést ígértek állampolgáraiknak.
A tüntetések és zavargások tovább folytatódtak, és végül lemondásra kényszerítették a kormányt. A 2009 áprilisára előrehozott választások eredményeként baloldali koalíció jött létre, ami elítélte a neoliberális gazdasági rendszert, de ugyanakkor azonnal engedett a követeléseknek, hogy Izland visszafizessen 3.5 milliárd eurót. Ehhez az kellett volna, hogy minden egyes izlandi állampolgár, 15 éven át havi 100 eurót fizessen, 5.5%-os kamatra. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Ami ezután történt, rendkívüli volt. Az elképzelés, miszerint az állampolgároknak kell fizetniük a pénzügyi monopóliumok hibáiért, hogy egy egész nemzetet megadóztathatnak, hogy megfizettessék a privát szféra adósságait, összezúzta és átalakította az állampolgárok és a politikai intézményeik kapcsolatát, és Izland vezetőit végül az állampolgáraik mellé állította.
Az államfő, Olafur Ragnar Grimsson nem volt hajlandó aláírni a törvényt, ami Izland állampolgárait tette volna felelőssé a bankárok adósságai miatt és népszavazást írt ki.
A nemzetközi közösség persze csak növelte az Izlandra nehezedő nyomást. Az Egyesült Királyság és Hollandia azzal fenyegetőzött, hogy mindezt az elszigeteléssel torolja meg. Mikor az izlandiak szavazni mentek, a külföldi bankárok azzal ijesztgettek, hogy megakadályoznak bármely IMF támogatást. Az angol kormány pedig azzal, hogy befagyasztja az izlandi megtakarításokat és számlákat. Ahogyan Grimsson mondta:
“Azt állították, hogy ha nem fogadjuk el a nemzetközi közösség feltételeit, akkor az észak Kubájává válunk. De ha elfogadjuk, akkor mi leszünk az észak Haitija.”
(A kubaiak a szomszédos Haiti szörnyű állapotát látva szerencsésnek érezhetik magukat.)
A 2010 márciusában megtartott népszavazáson az emberek 93%-a az adósság visszafizetése ellen voksolt. Az IMF azonnal befagyasztotta a hitelt. De a forradalmat (bár a TV-ben nem mutatták), nem lehetett megfélemlíteni. A nép dühös állampolgárainak támogatásával, a kormány megkezdte a büntetőjogi nyomozásokat a válság felelősei után. Az Interpol nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Kaupthing ex-miniszterelnök, Sigurdur Einarsson és más bankárok ellen, akik az összeomlást követően elmenekültek az országból.

De az izlandiak nem elégedtek meg ennyivel:
úgy döntöttek, hogy új alkotmányt írnak, ami megszabadítja az országot a nemzetközi tőke és a virtuális pénz hatalmától. (Az eddig érvényben lévő alkotmányt még 1918-ban készítették, amikor Izland elnyerte függetlenségét Dániától, és az egyetlen eltérés a Dán alkotmánytól a “király” szó “elnökre” cserélése volt.)
Az új alkotmány elkészítéséhez Izland népe 522 olyan, egyik politikai párthoz sem tartozó felnőtt közül, akik legalább harminc másik állampolgártól kaptak ajánlást, kiválasztott huszonötöt. Ez a dokumentum nem néhány politikus munkája volt, hanem az interneten írták. Az alakító üléseket online közvetítették és bárki beküldhette a véleményét és a javaslatait, folyamatosan tanúi lehettek az alkotmány alakulásának. A részvételi demokrácia folyományaként kialakult alkotmányt, a következő választások után a parlament elé fogják terjeszteni.
Néhány olvasó emlékezhet, hogy Izland kilencedik századi mezőgazdasági összeomlása szerepelt Jared Diamond hasonló címmel megjelent könyvében. Napjainkban viszont Izland, amint azt a valutalap új vezetője Christine Lagarde megerősítette, az elkerülhetetlennek vélt forgatókönyvvel épp ellentétes módon lábal ki a pénzügyi összeomlásból.
Görögország polgárainak azt mondták, hogy az állami szektoruk teljes privatizációja az egyetlen megoldás. És Olaszország, Spanyolország és Portugália is ugyan ezzel a veszéllyel néz szembe. (Hozzáteszem Magyarország is…Szerk)
Meg kéne nézniük Izlandot. Egy kis ország, aki nem hajolt meg a külföldi érdekek előtt, és aki hangosan és nyíltan kinyilvánította függetlenségét.
Hát ezért nem szólnak róla többé a hírek./ Interjú Ýmir Björgvin Arthúrsson-al, a MyRejkyavik utazási iroda vezetőjével, a “NEM”-mel voksolás egyik támogatójával, fordításom lentebb: /

– Hogy vagy?
– Jól, kiválóan, és te? Mint tudod, azért vagyunk itt, hogy beszélgessünk a gazdasági összeomlásról.
– Igen.
Mivel magyaráznád az összeomlást, abból a szempontból, hogy milyen volt korábban?
Az alapvető dolgok nem változnak. Mint ez a medence. Ezt a gazdasági összeomlás nem változtatja meg… még. Az összeomlást megelőzően egyfajta utópiában éltünk, egy nagyon furcsa világban. Mivel az izlandi bankok hatalmas összegeket kaptak a külföldi nagybankoktól, így rengeteg pénz jött Izlandra. Ahogyan máshol is, az ingatlanpiac nálunk is nagyot robbant.
És azt mondanám, hogy az alapvető változás… még nem következett be. Mivel pillanatnyilag minden jegelve van. A kormány még nem igazán néz szembe a problémával. A háztartások talán 45-50%-a gyakorlatilag csődbe ment és senki nem tett még semmit. Nincsen semmiféle terv a megmentésükre. Szóval ami történt, az egyfajta nagy psszt… és… nyilván az emberek most nem férnek hozzá semmiféle pénzhez. Korábban túl nagy hozzáférésük volt a pénzhez és elpazarolták. De én azt mondom, hogy a népnek van ehhez a legkevesebb köze. Az egész mögött néhány bűnöző politikus és bankár áll. A nagy változás most az emberek hozzáállásában megy végbe, ami nagyon jó. Visszatérnek a gyökereikhez, ehhez itt [a gejzírmedencére mutat], visszatérnek ahhoz, ami igazán számít. Kevésbé szól már az élet a Range Roverek-ről, a nagy terepjárókról és a drága házakról, hanem inkább a természetről, ami úgy gondolom, hogy nagyon helyes. Egy időre elvesztettük a kapcsolatot a valósággal, és szerencsére az emberek most egyre inkább kezdenek rájönni, hogy milyen gazdagok is vagyunk, hogy olyan kultúra és természeti erőforrások jutottak nekünk, amilyenek. Úgyhogy ezért voksoltunk nemmel a népszavazáson.
– Igen
És most nagyon büszke vagyok arra, hogy izlandi vagyok. Mert nemet mondunk. És tettük ezt annak ellenére, hogy a kormány könnyedén manipulálta a legtöbb újságot, és az üzenetük az volt, hogy ha nemet mondunk, mi leszünk az északi Kuba. Ez az ijesztgetés taktikája volt. Azt mondták, hogy ha nemet mondunk, akkor a munkanélküliség meg fog duplázódni, a szegénység nőni fog, nem lesz bevételünk és munkánk, és nem lesznek hitelek. De szerencsére az emberek rájöttek, hogy nincs szükségünk hitelekre. Mindössze helyesen kell cselekednünk.
Valójában az egész világnak erre lenne szüksége. Hogy helyesen cselekedjen. Ne azt, amit a bankároktól való félelemében tenne, hanem ami a helyes. Minthogy most épp a hátam mögött kel fel az éjféli nap…
– Hát igen. Április 9-én mi kudarcot vallottunk [vélhetően Görögországra gondol – a ford. megj.], a boldogság, az ünneplés olyan volt, mint Káin tőre… mivel a problémát nem oldottuk meg. Tudod, hogy milyen mély a probléma, úgyhogy korai volt az ünneplés. Milyen mélyre tudunk leásni?
– Igen. Nos, a kormány érve az igen mellett az volt, hogy ha igent mondanánk, akkor egy csomó pénzt kapnánk az IMF-től, hogy “kijavítsuk” a jelenlegi problémát.
A jelenlegi probléma pedig, hogy gyakorlatilag csődbe mentünk.
Senki se néz szembe a problémával, hogy annyi pénzzel tartozunk, és mindössze 330 ezren vagyunk, és a végére a pénzügyi szektor 12x akkora volt, mint maga az izlandi állam, hogy a történelem tíz legnagyobb bankcsődje közül kettő a mieink közül került ki, hogy már eddig is igen keményen sújtott minket.
Úgyhogy nem ez a kérdés. Számomra inkább az a kérdés, hogy mit teszel, ha valaki csődbe ment. Adsz neki még több pénzt? Nem ezt teszed. Úgyhogy én azzal érveltem, és ezt megvitattam egy jó barátommal is, aki egy kicsit idősebb nálam és jobban benne van az építő és gyáriparban, és végül úgy éreztem, hogy egyetért velem, hogy az egyetlen út, hogy nem építünk többet. Csak egy Föld bolygónk van, nem lenne szabad mindent beépítenünk. És azáltal, hogy nem kapunk több hitelt, különben sem értem miért adna nekünk bárki is, amikor tudhatja, hogy képtelenek lennénk visszafizetni,  kivéve persze, ha elveszik ezt itt [a gejzírmedencére mutat], amit én nem akarok odaadni.
Úgyhogy semmi más oka nem lehet, ha kölcsönt adnak Izlandnak, hogy megkaphassák a vizet, a halakat, a megújuló erőforrásainkat és… az ivóvizünket és persze a természetet.
Én úgy látom, hogy ez az egész talán a legjobb dolog volt, ami Izlanddal történhetett. Mert amikor nemet mondtunk, az azt jelentette, hogy új módon kell elkezdenünk gondolkodni. Nem úgy, mint a disznók, akiket addig etetnek pénzzel, míg olyan kövérekké nem válnak, hogy már felállni is képtelenek és akkor jönnek és felraknak minket a grillsütőre. Én legalábbis így látom.

Reklámok

78 hozzászólás a következőhöz: “Miért mindig IZLAND ? Miért nincs a hírekben ? Hát ezért…

 1. Azt mondjátok, "amink nincs majd megvesszük"Azt hiszitek, ha ellent mondunk a hitelezőknek, azok hagyják hogy kereskedjünk?csak néhány ország, aki ellenkezett: Kuba, Irak, Irán…stb csak a közelmúltból.Régen más véleményem volt, a jövőben lehet más lesz, de ahogy most képzelem az az, hogy van néhány nagyon okos és gazdag ember, akiké az egész hatalom. Ők döntik el melyik ország lendül fel, melyik megy tönkre, melyiket sújtják háborúval az Ő fegyvereikkel, és melyiket építik újjá az Ő hitelükből az Ő cégeikkel.Tehát minden országot, kormányt irányítanak.Nekünk kis embereknek, fogalmunk sincs hogyan működik a világ. Tehát azt sem hogyan lehet egy gazdaságot irányítani, nem hogy fellendíteni.Sajnos nincs kedvem többet írni, pedig egy könyvet tudnék. Tudom, hogy nem lehet mindenkit meggyőzni, de az biztos, hogy küzdeni kell a jobbért, össze kell fognunk, az adót ésszerűen beszedni és szétosztani (nagyon NEM könnyű) dolgozni és élvezni az életet.

 2. Tisztelt Lázadó Úr! Tisztában vagyok vele,hogy azért vannak ezek a lehetőségek,hogy érveket ütköztessünk és vitázzunk a körülöttünk zajló dolgokról, s majd közös nevezőre jussunk.Csupán csak azt akartam elmondani,hogy látszólag káosz uralkodik az országban s a világban,és az összefogáshoz egységesnek,és higgadtnak kell lenni!!Más: Hunbulcsuval egyetértek, mert tudomásom szerint az államadósság úgy mint tartozás nem létezik, mert közgazdászok alátámasztásával kimutatható, hogy már sokszorosát visszafizettük!!!! Szerintem is igazi Magyar (tudom demagógnak tűnik)HAZAFIAKKAL lehet előre jutnunk!!!

 3. Sehol nem került kormányzó vagy döntő pozícióba legalább száz éve olyan személy, aki nem lenne valamivel zsarolható…. A kormányfőket nem választják, ez csak egy cumi a jónépnek. Mit gondoltok miért repült be Magyarország légterébe teljesen „véletlenül” két high-tech elektronikai csoda-repülő, amiből az egész világon csak három darab van??? Amelyek egy egész ország elektronikai kommunikációs rendszerét le tudják olvasni, át tudják írni, és akár a választási komputereket is be tudnák programozni???És miért pont a "választások" előtt két héttel? És aki ezt ki akarta kotyogni, a kormány szóvivő, miért lett megöngyilkolva? Összeáll a kép?Egy mostani kormánynak két ellensége van: egy valódi, ez a saját népét alkotó emberek. A nem-valódi az, aki őket az elektronikus trükkel oda rakta. De ez mégiscsak egy kétfrontos harc, amelyhez mint Montecuccoli óta tudjuk, három dolog kell….. Ezen három dolog közül viszont egyik sem áll a rendelkezésére. Az ún. "demokrácia" a legnagyobb cumi, amit az egész világ beszopikált. A baj csak annyi vele, hogy nem tud létezni. A DEMOS jelentése: NÉP. Ez egy absztrahált (absztrakt) azaz elvonatkoztatott fogalom, a valóságban ilyesmi NEM LÉTEZIK. Ez egy gyűjtőfogalom. Olyasmi, mint a „németek”, „zsidók”, „szőke nők”, „földönkívüliek”, stb. Ami valójában létezik az a Jancsi, a Pista, a Gizi, a Gazsi, a Marika, stb. stb. Ezek emberek. Ezek SZEMÉLYEK. Valóban létező entitások. Szellemi lények kézzelfogható anyagi manifesztációi, megtestesülései. Nem pedig absztrakt gyűjtőfogalmak. A demokrácia-maszlag helyett elképzelhető valóban működni képes társadalmi forma a PERSONO-KRÁCIA. Van is erre gyakorlati tanítás: (www.personocratia.com ). Nem kisebb személyiség kezdte, mint az "Az Egészségügyi Maffia" (www.ezvankiado.hu) c. könyv szerzője Ghishlaine Langtot, egy kanadai orvosnő, akit ezért egyik börtönből a másikba zárt az ottani "demokratikusan" regnáló erőszak-szervezet. Rettegnek egy kb. hetvenéves pici kis mamókától. Nem is alaptalanul. Mivel a megtapasztalt "valóságot" a SZEMÉLYEK teremtik, így hamis céltábla az "illuminátusok", "zsidók", stb. stb. megjelölése. Ezeket a médiákon keresztül valószínűleg pont azok szorgalmazzák, akik VALÓBAN uralkodni akarnak rajtad. Amíg ezekre irányítod a haragod, gyűlöleted nyilait, sugárzod a láthatalan sátnánfajzat-lényeknek a drága energiádat. És a támadásod célja egy nemlétező "hologramm", amin nem fog semmi, mert az egy látszat-világnak a látszat-része. Amíg nem jössz rá, hogy TE magad teremted a saját világodat – akár tudsz erről, akár nem – addig marad a birkaság, messze minden okozóságtól. A gondolataid hozzák létre az érzéseidet, azok meg az előbbiekkel közösen a tetteidet, a mulasztásaidat, és eheted, amit főztél. A "TITOK" van itt működésben, csak nem tudsz róla. És mivel mást okolsz, másnak adod magad fölött a hatalmat. Ghis azt tanítja, TE mint INDUVIDUUM (oszthatatlan kettősség, azaz test és lélek egysége) vagy minden teremtő hatalom egyedüli és kizárólagos forrása. Akár tudatában vagy ennek, akár nem. EZ AZ IGAZI T I T O K !!! Ettől rettegnek azok, akik – mivel már régen leszakadtak az Univerzum központi SZERETET(ENERGIA) FORRÁSÁRÓL, belőled akarják a létezésükhöz szükséges energiát rabolni. Ez a titkos játszma ezen a bolygón. Ehhez szükségesek a félelem, gyűlölet, fájdalom, bánat érzelmek révén emberi lények által generált energiák. Ezért kell inkvizíció, keresztes-háború, Colosseum, Gulág, Holocaust, Recsk, börtönök, stb. stb. Ezek mind "energia-gyárak" azon láthatlan lények számára, amelyek ezen a frekvenciákon működnek és az általad kisugárzott energiából tartják fenn magukat.

 4. Hiába zavarod el El Qurót, vagy a Vikit, majd jön helyette más, már most ki vannak szemelve a helytartók utódai. Nem is egy, hanem – biztos ami biztos – több is. Ezek csak bábuk, amelyekkel játszanak egy bolygónyi sakktáblán valakik, és ha leütik valamelyiket, senki se sajnálja egyiket sem, nincs számukra védőháló. Pár „nagylegény”, akik élet-halál urai voltak: Rákosi, Eric Honecker, Milosevics, Karacsis, Kadhaffi, stb. hová jutottak? A sor majd szépen kiegészül a többi maflával, akik ezután kerülnek börtönbe, lámpavasra vagy golyó elé. Ezek ámítják magukat a droidjaik mögött rettegve, hogy majd azok megvédik őket TŐLED. Szerintük sok droid, nagy biztonság. Még több droid, még nagyobb biztonság. A mechanizmus amit használnak: a TE félelmed a droidoktól, APEH-től, rendőrtől, börtönőrtől. De valójában ők rettegnek TŐLED, (ezért tartanak a te pénzeden droidokat ellened) és tudják, hogy nem alaptalanul. Mert ha TE már eléggé „kifélted” magad, ez a bizonyos frekvenciájú leblokkolt energia-áramlás felszabadul és elsöpri őket droidostól, vízágyústól, könnygázastól cakompakk.. Vagy a történelemben lefejezett királyoknak (Anglia, Franciaország, stb.) tán nem voltak katonáik, hadihajóik, besúgóik? Mit használt ez akkor, amikor az EGY-ÉNEK nem féltek már ezektől, mert a nyomor és az éhezés alatt ki-félték magukat? Akármennyi félelmet generálnak benned előbb utóbb elfogy majd. Persze, mindent kitalálnak, hogy mitől kelljen félned. Boszorkányok, ördögök ugye ma már nincsenek…mert valamikor ezektől kellett félned. De van helyettük: sertéspestis, fertőzött spanyol uborka, H1N1 vírus, madár-influenza, a következő azt hiszem kutya-vírus lesz majd, csak figyeld a fő média-híreket. Ott megmondják neked szépen, hogy mikor mitől kell félned. És nem akárkik ám, hanem tudósok, kutatók egyetemi professzorok, ANTSZ-tisztiorvos, aztán ha eléggé félsz, szaladsz beoltatni magadat, a gyerekedet higanytartalmú ártalmas szerekkel, amelyektől megbetegszel, a gyereked autista lesz, az immunrendszered gallyra megy, stb. A félelmet keltő dolgokban egy a közös. Ezeket nem lehet látnod. Ahogy nem láttad a boszorkányt meg az ördögöt, meg az egyéb félelem-forrásokat, ugyanúgy nem láthatod a mostani kötelező félelmeid okozóit. Menj el bármelyik orvosi egyetem virológiai tanszékére, és kérd meg az ottani kinevezett tótumfaktumot, hogy mutasson neked – csak egyetlenegy – vírust. Nem rajzon ábrázoltat, vagy retusált fotót, hanem igazit, akár mikroszkóp alatt… Ha nem tudna, akkor kérdezd meg, hogy látott-e már ő maga egy vírust a saját szemével…. Ha nem látott volna, akkor kérdezd meg, hogy ismer-e valakit, aki valóban látott egy vírust a saját szemével…..stb, stb. Ne röhögj, én megtettem….. a fenti kérdésekre NEM-válaszokat, vagy hadovát, hablatyot kaptam. Vírust nem tudtak nekem mutatni. A „professzorságot” is meg kell ám szolgálni. Mert őket oda is „kinevezik”. Ez van, ami megfigyelhető. Csak nézz sok TV-t meg hallgass rádiót, olvasd szépen a sajtótermékeket, ott megtalálod, hogyan kell viselkedj szépen. Aktuálisan mitől kell félned. DE VAN KIÚT, ami műxik is, ez a következő: vedd vissza az Isteni teremtő hatalmadat mindenkitől, akire tudatlanságodból kifolyólag rábíztad! Kormány, rendőrség, orvos, ügyvéd, guru, stb. Ezek nem védenek meg téged a saját tudattalan teremtéseidtől.

 5. TE MAGAD VAGY AZ ÉLETED MEGTAPASZTALÁSAINAK A FORRÁSA! Szerezd meg a tudást, amit a birkatartók eltitkolnak előled. Vállalj ezért felelősséget, mert ebben az egész Univerzumban egyetlen valódi vét-ek van: a NEM-TUDÁS. Ez szolgáltat ki téged az alacsony vibrációjú lények mohó energia-szomjának, mert a kulisszák mögött pusztán erről van szó.— Őket szolgálja a bolygón bevezetett társadalmi rendszer minden szinten. Gondolj csak Jézus szavaira: „Mennem kell, mert közeleg a VILÁG FEJEDELME”… Nem fantáziált az az ember. Ő tudta egyedül, mit beszél… A valóságot mondta. Agyon is ütötték érte a „Világ Fejedelmének” a vazallusai. Aztán persze azok is gallyra mentek, mint azóta is a követőik. De ez a lényegen mit sem változtat. A nagy játszmában a leütött bábukkal már senki sem törődik tovább. Nem baj, ha sokan nem értik ezeket a szavakat. Most még….. De páran értik már, és a számuk egyre nő. Figyelj: minél nagyobb a szükség, annál közelebb a segítség.Készülőben van egy olyan "ALKOTMÁNY", ami a TE szabadságodra és LEGFELSŐBB ISTENI TEREMTŐ HATALMADRA építkezik. Rajtad áll majd, hogy élsz-e vele, vagy maradsz a birkanyájban. Ott a fél-elem kormányoz.Mert a birkát csak nyírják, nyírják, és ha már nem ad több gyapjút, akkor irány a vágóhíd. Azaz: szenvedés-szenvedés-szenvedés, a végén pedig halál. Erre születtünk volna? Ez a bolygón való tartózkodásunk valódi értelme? A birka-tartók szerint igen. És szerinted? Ma is igaz a mondat: "sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak"… Kevés még azoknak a száma, akik SAJÁT MAGUK KIVÁLASZTJÁK SAJÁT MAGUKAT a szabadon való létezésre. Nem erre vannak az elmék programozva. Nézd meg a metrón, hány Petőfi-kötetet látsz a kezekben és hány Blikk, Kiskegyed, stb. "műveket". Mit is jelent a TV-program magyarra fordítva? TÁVOLBA NÉZÉSSEL VALÓ PROGRAMOZÁS. Így kontrollálják a nyájat. Így teremtetik meg magával a birkával a saját birka-realitását. Nem az Illumináti teremti azt meg, mert az úgy soha nem működne. VELED teremteti meg azt MAGADNAK. A te életedet CSAK TE MAGAD tudod teremteni. Vagy úgy, hogy kitalálod magad, vagy úgy, hogy akarva-akaratlan, vagy akár kényszerből egyetértesz mások által kitalált dolgokkal.Tiszteletben tartom a birkát is, mert az is egy megtapasztalása egy bizonyos létformának. Ha valakinek ez a létezőség elég, lelke rajta. Én nem ezt az utat választom, hanem egy olyat, ami szabaddá tesz. Ez a TUDÁS és a FELEŐSSÉG útja. Nem haragszom rád, ha nem jössz velem. Egymagam is ballagok szépen ezen az úton. De ha jössz is, az nem az én utam, hanem már a TIÉD. Csak a magad útján lehetsz szabad. Szabad a gondolataidban, szabad a döntéseidben. Így aztán szabad az érzéseidben és a szabadon választott megéléseidben is. Igazi útitársak így lehetünk.A nem-döntés is "döntés". Ami viszont reményt ad: egy éppen zuhanó repülőben gyorsan elfogynak az ateisták…Üdv NEKED.

 6. A mai nézeteim szerint teljesen egyetértek veled.A baj csak az, hogy néhány ember nem tud tenni semmit. De amint mondtam, ha valaki megszervezi én is megyek.Tegyük fel, hogy a világ irányítóit sikerül félreállítani (ami szerintem lehetetlen), akkor ki fogja a 6 milliárd embert szabályozni?Vezetők nélkül káosz és öldöklés lenne. Ez addig tartana, amíg jól megfogyatkozunk és ismét kezébe nem venné megint néhány ember a hatalmat.Ez a 22-es csapdája.Egyébként a megfélemlítés munkát és kenyeret ad. Lásd globális felmelegedés. Olyan jól beprogramozták a birkák agyát (ahogy Te mondanád), hogy már a maga útját járja több százezer, vagy millió embernek munkát adva.A gazdaság növekedéséhez, fejlődéshez fogyasztás kell, amihez pedig emberek tömegei, akiket pedig irányítani kell, különben nem működik a rendszer, és tönkre teszik azt.A hatalomnak szerintem a célja a minél gyorsabb fejlődés és tudás növekedés, amihez a "birkák" adják az alapot.A "birka" azt hiszi mindent tud. Viszont a bölcs ember minél többet tud, annál jobban rádöbben hogy milyen keveset, ezért még többet akar tudni és elérni.Egyébként szerintem a tudatlanság hatalom. (nem keverendő össze a butasággal)Azaz vannak olyan dolgok, amikről jobb ha nem is tudsz, ezáltal nem idegesíted magadat rajta, tehát nyugodtabb az életed. Mivel az agymosás mindenhol ott van nem csak a médiában, ezért amennyire csak lehet, figyelmen kívül kell hagyni azokat és nem szabad foglalkozni velük.Tehát ahogy Bobby McFerrin énekli: Don't Worry Be Happy

 7. Ez tetszik,és nagyon igazatok van.Az emberiség elérkezett egy útelágazáshoz,és a nagy hatalmas(birkanyáj)nem tudja merre is van az igazi neki való helyes út,de nagyon próbálják terelgetni az (úgymond AZ ő érdeküket védők).,:És lesz nagyon sok aki KINYÍLT SZEMMEL próbál kitörni a nyájból,és saját józan eszére hallgat!A Maják megjósoltak valamit ami nagyon kezd beigazolódni,mert látszólag káosz,és fejetlenség kezd uralkodni a bolygón.A VILÁG IGAZI "URAIT"tényleg nehéz lenne félre állítani,de ha megvonják tőle az éltető erőt a PÉNZT azzal lehetne szétbombázni a nyavalyást!!(EZ ISZONYAT NEHÉZ)

 8. A nem-birka azaz a magát megélő embert a "lelke" irányítja… Mivel erről mondtunk le, ezért van káosz a világban…. nem lesz, hanem már van. Nézz meg egy mai, vagy akár egy 10-20 éves híradót…Ha mondjuk ma éjfélkor megszűnne a rendőrség, legkésőbb éjfél után egy perccel a torkomnak ugranátok??? Ugye nem. Én sem a tiédnek. De ha valamiben a segítségemet kérnéd és én segíteni is tudnék neked, megtenném. Fordítva nem így lenne? Az ember alapvetően jó. Legbelül mindenki jó. Nagyon erőlködnek valakik, hogy az eredetileg jó embert a bolygón megrontsák. Nézd meg micsoda hatalmas pénzeket és energiákat fektettek abba, hogy bizonyos "népelemek" bűnözővé váljanak többségükben. De nem vagyok megmondóember. Lásson, akinek szeme van a látásra és halljon akinek füle van a hallásra.Üdv Nektek

 9. Bizzunk a jövőbenA bejegyzéseket olvasva: igaz, óriási összefogás kellene, országunkat csak ez mentené meg. Azok a "magyar" emberek akik az Únió-Parlamentben mocskos szövegekkel bírálják országunkat az ország szégyenei, nyomorultjai. De hogyan is gondolják, hogy egy ilyen kirabolt országban a kormány azonnal jólétet tud majd teremteni. Sokat segítene az ország gazdasági helyzetén, ha minden önkormányzat munkahelyeket teremtene: a parlagon lévő kertek, területek művelése, a termelt élelmiszerek feldolgozása csökkentené az állam költségeit. A sok büszke, segélyekből élő sétáló embereket munkára lehetne fogni! Ha valaki a 8 órát becsülettel ledolgozza annak nem igen van kedve éjszakákat leskelődni, hogy hová lehetne betörni.A régi KMK-t már nem lehet visszahozni, de a társadalom megvetése bélyegezze meg azokat az egészséges embereket, akik nem is akarnak dolgozni. Nem nehéz őket kiválasztani.

 10. Nagyon jó kis videó, meg oldal. A csóka sem tűnik butának, sőt. A 6:50-től ugyanazt mondja, mint amit már említettem.Köszi a megosztást, hallottam újat is benne.

 11. "Az, aki feláldozza szabadságát a biztonságáért, egyiket sem érdemli meg." (Ben Franklin) – Magyar ember nem szolgálhatja azoknak az érdekeit, akik már több száz éve írják történelmünket és tűzzel-vassal irtották ki népünk lelkéből hagyományainkat, ősi vallásunkat, Istenünket. http://domonyi.aries.hu/

 12. Mióta Izlandon élek (szűk 5 éve), túlnyomórészt kétféle cikket olvastam a magyar médiában az országról: a "bezzegországosakat" meg a "jajkitöravulkánosakat". Ami közös bennük, hogy mindig ész nélkül összeollózott, félrefordított, a valóságtól messze álló irományokról van szó, ez alól ez sem kivétel.Izland kért és kapott IMF hitelt, 2,1 milliárd USD összegben (összehasonlításképpen: ez GDP-arányosan számolva Magyarországnak kb. 20mrd USD-t jelentene). Bővebb infó: http://www.imf.org/external/country/isl/index.htm"Megfélemlíthetetlen forradalom" (6-8000 ember lábasokat püföl és kiabál a parlament előtt) ide vagy oda, az izlandi adófizető nép (köztük én is) kifizeti az Icesave-tartozást. Hadd ne soroljam fel, milyen adó mennyivel emelkedett, de tömören: mindegyik, jelentős mértékben. Félreértés ne essék: ez nem panaszkodás, csak tény.A megtántoríthatatlan függetlenség bástyájának titulált Izlandon ma az emberek picit több, mint fele (kb 55%) támogatja az ország EU-csatlakozását.Amikor a hős (és hozzáértő) elnök, Ólafur Ragnar Grímsson a második alkalommal sem írta alá az Icesave-törvényt, akkor egy többéves kemény tárgyalással tető alá hozott, az enyhe többség által támogatott megállapodást hiúsított meg, ezzel nem kicsit megosztva az ország lakosságát.Az interjúba a cikk végén csak belenéztem, de már elborzadtam. Majd akkor végigolvasom, ha alákerül egy hasonló terjedelmű szösszenet egy igen-pártitól…

 13. Van jó termőföldünk, geotermikus hőforrásunk a fűtéshez, rendkívül jó feltalálóink – akiket nem engednek érvényesülni, csak ha jelentős profitot termelnek a vezetőségnek … Ha meglépnénk, nekünk nem kellene félnünk. Csak aki odafent van, az elnöki székben, félti az életét és a megszerzett vagyonát. Nem az ország, a nép a legfőbb gondja, sajnos.

 14. Egyetértek veled,valóban úgy lesz,ahogy leírtad,de én még hozzátenném,hogy a luciferisták és az Illuminati bilderbegek is rá fognak tenni jó pár lapáttal,nem beszélve a probléma-reakció-megoldás….stb pszichikai hadviseléseikről.Itt lesznek majd robbantások és egyéb terror merényletek és majd szépen ráfogják valamelyik népcsoportra és már kész is a polgárháború.Itt valóban vérfürdő lesz,piszok nagy háborúk előtt állunk.Nem lesz más,csak szenvedés,pusztulás,halál…az emberek kínkeserves időket fognak megélni,már aki túl éli az Új Világrendet…

 15. Képviselő az a szakember legyen, akinek van mestersége, van miből élnie, és a képviselőséget megtiszteltetésnek veszi, pénzt nem kap érte. Szakismeret és becsület – ilyen embereket válasszunk a Parlamentbe. Hazánk valójában gazdag ország, csak javainkat elherdálták: ki a felelős, kik a felelősek? Máshol lecsukták a kárt okozó politikusokat, nálunk még Bizku Bélát se merik elítélni. Meggyőződésem, hogy meg tudnánk állni a saját lábunkon, és nem igaz, hogy ne lehetne tárgyalni az adósság állományról. Ha a hitelező vissza akarja kapni a pénzét, bizony, engedne,mert ő félne legjobban, ha megtagadnánk a visszafizetést. Ha nem engednek, akkor csődöt jelentünk, és sosem látják a pénzüket. A mezőgazdaság erősítésáre és az ipat újrafejlesztésére van sürgős szükség. Ha látják az erőnket, elszántságunkat, máshogy beszélnének velünk. Közgazdász. (Hány milliárdosunkat ítélték el eddig teljes vagyonelkobzásra, pedig lopták a vagyonukat. Honnan? A nyomorban élő néptől. Becsületes munkával nem lehet semki milliomos! Ha egy miniszterelnök maga mondja, hogy 4 évig nem csinált semmit, sak hazudozott – az nem hazaárulás?! Aki felelőtlenül vette fel a hiteleket – nem felelős anyagilag is?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s