IRÁNIAK, mi sosem fogjuk bombázni az országotokat, SZERETÜNK TITEKET

A Vilag Helyzete.com 

magyarországi kampánya maximálisan támogatja ezt az ügyet! Készíts Te is hasonló képeket és oszd meg! 

„Irániak! Sosem fogjuk bombázni az országotokat. Szeretünk titeket.” 

– írta Rony Edri és Michal Tamir az általuk nyitott Facebook oldalra. Rony és Michal teljesen átlagos izraeli állampolgárok, akik egy kis iskolát üzemeltetnek, mely – általában – grafikai tervezést oktat a diákjaiknak. De nem most, mert pár napja minden idejüket azzal töltik, hogy békekampányukat menedzseljék, melynek neve egyszerű: Israel loves Iran, s melyhez egyre többen csatlakoztak, hasonló feliratú fényképeket mellékelve magukról békeszeretetük jeléül. 


Majd megszületett az alábbi videó:

Hi! A nevem Ronny, 41 éves vagyok. Apa, tanár, grafikus… és izraeli állampolgár.
A segítségedre van szükségem.
Nemrég hallhattál a hírekben a közelgő háborúról, egy jó nagyról. A kormány pusztításról és önvédelemről beszél, mintha ez a háború nem is rólunk szólna.
Március 15-n egy plakátot tettem közzé Facebook-on. Az üzenet egyszerű volt:


„Irániak. Szeretünk benneteket és soha nem fogjuk bombázni az országotokat.”
A poszterhez csatolva írtam pár szót:
„Az Iráni Emberekhez!
Az összes apához, anyához, gyermekhez, testvérhez!
Ahhoz, hogy háború legyen köztünk, először is félnünk kell egymástól vagy gyűlölni egymást.
Én nem félek tőled s nem is gyűlöllek téged.
Sőt, még csak nem is ismerlek. Egy iráni sem ártott nekem. Még csak nem is találkoztam iránival… kivéve eggyel Párizsban egy múzeumban. Jó arc volt.
Néha látok itt, a TV-ben egy iránit, aki a háborúról beszél. Biztos vagyok benne, hogy nem az összes iráni embert képviseli.
S ha te is látsz valakit a TV-dben a te lebombázásodról beszélni… légy biztos benne, hogy e beszélő nem képvisel mindannyiunkat.
Nem vagyok hivatalos képviselője az országomnak de ismerem a városom utcáit, beszélgetek a szomszédaimmal, a családommal, a barátaimmal és mindezen emberek nevében üzenem: szeretünk benneteket.
Azt gondoljuk, hogy nem vagy ártalmas.
Pont ellenkezőleg, szeretnénk találkozni veled, meginni egy kávét és beszélgetni a sportról.
Oszd meg ezt az üzenetet mindazok számára, akik hasonlóan éreznek és segíts elérni az iráni embereket.”
24 órán belül az emberek elkezdték megosztani ezt a plakátot Facebook-on és 48 órán belül elkezdtek válaszok érkezni Iránból a plakátra s megosztani, hogy ők is szeretnek minket. A következő nap benne voltunk a TV-ben és az újságokban, mutatván, hogy az üzenet terjed- méghozzá gyorsan.

Ok, most szeretnénk meggyőződni arról, hogy az üzenet elér mindenkihez, nem csak a Facebook közösségéhez, hanem mindenhová. Ez egy üzenet az emberektől az embereknek. Kérem támogasson és segítsen terjeszteni az üzenetet. Köszönjük.


S az irániak válasza:Tehát, hol is van a szembenállás ???

Remélem, senki nem ért félre. Ez nem egy poszt Izrael mellett – ez egy poszt Izrael bátor polgárai mellett, akik szembe mernek fordulni kormányuk agymosásával és megbecsülendő emberi értékeket mutatnak fel. Ne felejtsétek: testvérei vagyunk egymásnak, nem ellenségei. Az ellentéteket és a széthúzást mindig a politikusok és a mögötte álló háttérhatalom gerjeszti. Az átlagember az egész világon olyan, mint te vagy én – csak könnyű megtéveszteni. De reménykedjünk, hogy az ilyen polgári kezdeményezések megnehezítik ezt.

Ez egy fontos cikk. Oszd meg és terjeszd, hogy másokhoz is eljusson!


  

 

Forrás: Neoltsal

Reklámok

52 hozzászólás a következőhöz: “IRÁNIAK, mi sosem fogjuk bombázni az országotokat, SZERETÜNK TITEKET

  1. Bocsi, hogy későn írok… Én ezt egy értelmes oldalnak találom értelmes cikkekkel, de rohadtul szúrja a csőrömet ez a kiba nagy judeofóbia. Oks, olyanok a vezetői Izraelnek amilyenek, olyan a bankrendszere, amilyen, de bakker… A keresztény ember különb? A fenéket! Keresztény angolok és spanyolok gyilkolták le tömegével az indiánokat, keresztény európaiak indítottak keresztesháborúkat, és az egész kereszténység sem a megbocsátásról szól, mint ahogyan kellene. Továbbá, kérdem én: Jézus nem zsidó volt? Nem Izrael népe a kiválasztott nép? Tessék ezen elgondolkodni, a Biblia alapján mondom. Szóval ne idézgess bazzeg a Bibliából, te műveletlen, maga a Tóra Mózes öt könyvét jelöli, szal úgy húzd le…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s