Kásler Árpád védelmében, akit OTP-Csányi megfenyegetett !!! Itt az idő emberek! Egy jó ügyért!


(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ A BANKOK FELETT ARATOTT GYŐZELEM, EZÉRT NEM SZABAD HAGYNI ÉS VÉGIG KELL VINNÜNK A DOLGOT ! 

HA EZT NEM TUDJUK MEGCSINÁLNI ÉS SEGÍTENI KÁSLER ÁRPÁDOT, AKKOR SEMMI ÉRTELME ENNEK AZ ÖNTUDATRA ÉBREDÉSNEK, HA IROGATÁSBAN ÉS OLVASGATÁSBAN MERÜLÜNK KI! 

Soha nem volt ennyire fontos úgy érzem, hogy egy jó ügyért összefogjanak a magyarok és támogatásunkról biztosítsuk az EMBERT, a KIS EMBERT, aki értünk állampolgárokért HARCOL az óriással, a BANK ellen, mely CSALT és Téged, engem, ezreket károsított meg a devizahitelek folyósítása során elkövetett tisztességtelen árfolyamnyereség segítségével: 
Kásler Árpád ugyanis pert nyert az OTP ellen és bíróság mondta ki a törvénytelenség tényét, amit az OTP gyakorlat szintjén folytatott és valószínűleg a többi bankban is ez volt a bevett szokás. 
Szakértők azt nyilatkozták, ha ez az ítélet kötelező érvényű lesz más pénzintézetekre, akkor több száz milliárd forintot kell visszafizessenek a bankok az ügyfeleknek !

“A PSZÁF mit felügyel, ha a jogerős ítélet után sem számoltatja el a bankokat és mit csinált eddig ?”

Hogy értsétek és annak, aki nincs képben itt Kásler Árpád oldalán olvashatjátok az előzményeket:
A bank időhúzásra játszik, az elnök vezérigazgató várja, hogy a GONG megmentse! 
a mi birtokunkban egy jogerős ítélet van. Jó lenne, ha az illetékes hatóságok, átlátnák végre a dolgok súlyát és leállítanák a végrehajtásokat, mindaddig amíg az ügyek megnyugtató módon nem rendeződnek. “
“A Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletben kimondta, fellebbezési lehetősége nélkül, hogy visszamenőleges hatállyal semmis, a bank azon eljárása, hogy eladási árfolyamon számolja fel a költségeket, ha vételi árfolyamon folyósított. “

VISZONT CSÁNYI MEGFENYEGETTE KÁSLER ÁRPÁDOT ! Erről ír ma blogján 

A győzelem érdekében a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete, felhívást intéz minden devizaalapú hitellel rendelkező állampolgárhoz és azokhoz is, akik nem rendelkeznek ezzel, de kötelezőnek érzik kiállni az igazságért, hogy egy országos méretű „Békés Civil Megmozdulás a Jog és a Jogállamiság Megvédése Érdekében” megrendezett vélemény kinyilvánításon vegyenek részt. Ezzel kifejezésre juttatva azt, hogy a törvény mindenkire kötelező értékű, ez alól még egy milliárdos bankár sem lehet kivétel és a civilek nem fogják azt eltűrni, hogy nyomást gyakoroljanak a jogszolgáltatásra. A rendezvény pontos helye és időpontja hamarosan publikus lesz. Ennek megszervezésére kb. negyven nap szükséges – negyven nap mint a Bibliában!
Kásler Árpád
Kelt, Gyulán 2012.04.28-án
És egy friss levél, ami megjelent :“Közzé teszem, hogy a hír minél nagyobb kőrben terjedjen el!
Ezzel is segítve Kásler Árpád barátunk személyes biztonságának védelmét és értünk is folytatott munkáját a BANKOK bőrébe bújt gyarmatosítókkal szemben!
“Ez a levél csak szűk körben fog kimenni, de úgy érzem, hogy feltétlenül szükséges ismernetek a legújabb fejleményeket, mert rátok is tartozik.
A tegnapi Békés megyei másodfokú ítélet után Kásler Árpád örömmel hívott, és számolt be a nagyszerű sikerről.

A felhőtlen öröm, csak a mai napig tartott, mert ma (27-én 14:42-kor) azzal hívott fel, hogy a délelőtti Duna Tv-s riportja után egy másik helyszínre akart elindulni. A házától kikanyarodva arra lett figyelmes, hogy egy sötét terepjáróval a benne lévő kigyúrt, utasai követik. Több alkalommal megállt, azok is ezt tették, majd útirányt változtatott. A terepjáró szintén. Az esemény közben hívott. Természetesen azonnal értesítettem a Medgyesegyházi szervezetünk vezetőjét, majd a Békés megyei Gárdát.

Árpád és családja védelmét ezekben a percekben szervezik meg. Azt gondolom, hogy átérzitek az ítélet jelentőségét, amely alapjaiban rengetheti meg a hazánkban „ideiglenes jelleggel állomásozó” bankok helyzetét.
Úgy tűnik, hogy a bankok, és azok tulajdonosai pontosan átérzik.

Barátsággal”

Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom…….
Reklámok

84 hozzászólás a következőhöz: “Kásler Árpád védelmében, akit OTP-Csányi megfenyegetett !!! Itt az idő emberek! Egy jó ügyért!

 1. bankár,Ha lenne olyan kedves reagálni az én megjegyzésemre is, mert kíváncsi vagyok, hogy én is rosszul látom a dolgokat…kb.20 bejegyzéssel vissza rá talál…"redneck" és kérem ne használja(ák) többet a "senki se tudta hogy ilyen gazdasági válság alakul ki…" mert ez egyszerűen nem igaz,..olvassa el az ott leírt logika menetet és rájön, hogy a valóság,vagi ha úgy tetszik az igazság nem az, amit el akarnak hitetni az emberekkel….tisztelt uram.

 2. Szerintem ha a találmányokat nem titkolnák(ták) volna el már régen oda fejlődött volna a világ, hogy senkinek ne keljen éheznie a földön. S olyan hogy megélhetési munka, nem létezne és innen már csak egy lépés lenne a pénz nélküli élet.

 3. Nagyon jól elbeszélgetünk én is számtalan elméletet, véleményt tudnék mondani, de egy biztos a bankok élükön az OTP-vel gyakorlatilag kifosztották az ország jelenetős részét.Aki ezt nem látja azzal nincs miről beszélni. Az állam annyit tudott hozzászólni hogy ő is kért a szajréból (bankadó,)valamint kimentette a klientúráját(végtörlesztés). Ezek után szerintem már csak az a kérdés hogy hova menjünk tüntetni és hogyan tudjuk kikényszeríteni az igazságot. KEZDJÜK MÁR EL!!!

 4. Én benne vagyok, hol és mikor? Lesznek mások is, vagy csak mi ketten? És mi lesz a zombikkal? Minden reményem bennük van, mert ők alkossák a többséget,nélkülük nem fog menni. Naponta beszélek velük, mit mondjak? reménytelen, fogalmuk sincs miről beszélek, még mindig hipnotikus állapotban vannak. A hatalom által létrehozott Millás, 4K és társai civil szervezetekbe nem higgyetek, mert kamu, áltatás, megosztás és széthúzásra játszanak, miért? mert az emberek nem tömörülhetnek egyetlen zászló alá, még veszélyesé válnak, nagyon veszélyesé.

 5. OK. Akkor ketten már vagyunk. Aki még csatlakozni akar a lazado001@gmail.com-ra dobjon egy mailt. Elkezdem szervezni a facebook oldalt is. Ha legalább azt el tudnánk érni hogy 8-10 ember folyamatosan tüntessen a PSZÁF vagy a bankszövettség előtt, első lépésként már az is jó volna.Én akár az éhségsztrájkot is vállalom. Ha ezzel sikerül felrázni a 'zombikat'.

 6. Én konkrétan kaptam a bankomtól egy ajánlatot – a korábban már felmondott hitelemet fix 185 Ft.-os árfolyamon végtörleszthetem. És nincs gyűjtőszámlán az árfolyamkülönbözet…. Én konkrétan írtam a banknak egy levelet, amiben vázoltam az összes pontot, ahol a deviza – alapú hitel csalás. VÉleményem szerint sok ilyen levelet kellene kapjon minden bank – mert amíg csak várjuk a sült-galambot, addig kiküldözgetik a leveleket újabb csekkekkel azoknak is, akik már kifizették a hitelüket. Ez konkrét példa a családban. Egy lezárt hitel után két hónappal még kérnek egy fél havi törlesztő részletet mindenféle indokkal.

 7. Ha tényleg bankár lennél, akkor hallottál volna az árfolyamgátról – amit éveken át mesterségesen alkalmaztak, hogy beetessék a népet arra, hogy bátran felvegyék a devizában nyilvántartott hiteleket. Leveledből az tűnik ki, hogy inkább bankos vagy, aki kapaszkodik az állásába – és kis hidegvízre valóért szószólója a rablóknak.

 8. nyaki: Az embereknek nem kell közgazdaságtant tanulniuk, amiről én beszélek, az kb. a következőből áll: Ha valaki keres 90 ezret, és úgy gondolja, ebből 50 ezret ki tud fizetni a törlesztőre, akkor ne akkora hitelt vegyen fel, hogy pont 50 ezerre jön ki a részlet, mert akkor SEMMI tartaléka nincs. Mert valóban bármikor jöhet egy olyan szakasz, amikor nem megy úgy a szekér. És muszáj takarékoskodni. Tudom, hogy nehéz az élet, és hogy a magyar fizetések undorítóan alacsonyak, de muszáj felkészülni a nehezebb időkre. Egyébként a bankok mindig hajlandóak valamilyen formában segíteni a bajba jutott adóst, pl. futamidő hosszabbítással, egy ideig alacsonyabb törlesztővel. Csak szólni kéne! Persze, így összességében kicsit többet kell visszafizetni, de megmarad a ház, és senki nem hal éhen.Azt nem tudom, miből gondolod, hogy a jegybankok magánkézben vannak, még a FED-re talán rá lehet fogni nagy nehezen, de a többire? Megjegyzem, a pénzpiacokra nincs akkora befolyásuk a nemzeti bankoknak. Van valamennyi persze, de adott esetben simán elsöprik őket.A Postabankot valóban konszolidálni kellett, gyönyörű sztori, mit ne mondjak. Korábbi kommentemben arra utaltam, hogy a mostani válság során nem kellett magyar bankot kimentenie az államnak, de régebben valóban volt ilyen.redneck: Valamiért átugrottam a korábbi hozzászólásod, pedig bírom a stílusod, hogy látatlanban is utálsz 🙂 Az pláne, hogy azt gondolod, többen vagyunk 😀 Nos nem, én egyedül vagyok ilyen okos.Komolyra fordítva a szót, amit írsz, abban van igazság. Azért kiegészítem innen a "szánalmas" irodámból: Az, hogy sok gyár áttelepül mondjuk Kínába, bár adott esetben Magyarországra, az azért van mert ott és itt olcsóbb a munkaerő. Ez természetesen generál munkanélküliséget, azonban azt is tegyük hozzá, hogy jellemzően az alacsony végzettséget igénylő, alacsony hozzáadott értékkel rendelkező munkafolyamatokról van szó. Magyarul szólva, a munkásosztály durván megszívja. Ettől még igen komoly kereslet lesz ezekre az árukra, hiszen olcsóbbak lehetnek az olcsóbb munkaerő miatt, illetve ez a tendencia rákényszeríti az embereket arra, hogy képezzék magukat, és nagyobb értékű munkát tudjanak végezni magasabb bérért. Tudom, ez hosszú folyamat.És egyébként pont amiatt, hogy Kínában egy marék rizsért csinálják gyerekek a cuccokat, nekünk is sokkal jobb gépeink lehetnek, mint egyébként. Kegyetlen, de ez van. Viszont ennek a válsághoz nem sok köze van.Haloin:A Földön megtermelt élelmiszermennyiség bőven elég lenne minden embernek, a baj csak az, hogy nagy része nem tudja megfizetni. Ezért öntik néha a tejet a földekre, stb. Erre kéne valami okosat kitalálni.Leonardo: Nem értek veled egyet, de a tüntetésre csak bátorítani tudlak. Nyugodtan lehet a Bankszövetség és a PSZÁF elé is menni, meg lehetne kérdezni, hogy ugyan miért képtelenek időben észrevenni egy nyilvánvalóan rendszerkockázatot jelentő folyamatot? Miért képtelenek felmérni és kezelni a devizakitettséggel járó kockázatokat?Én azért inkább javaslom a Parlamentet. Ez utóbbihoz is adnék is egy-két ötletet: Miért kellett elküldeni az IMF-etés összeveszni vele, és emiatt legalább 100 milliárddal többet költeni az államadósságra? Miért kellett olyan adórendszert kialakítani, ami az alacsony keresetűeket megszivatja, aztán fenyegetéssel kötelezni a cégeket a bérkompenzációra? Miért kellett ellopni és eltőzsdézni a magánnyugdíjpénztári vagyont? Miért kell hülyének nézni az embereket és mást mondani a külföldieknek, mint a magyaroknak? Miért kell idióta, meggondolatlan, kiszámíthatatlan kijelentéseket hullámvasútra tenni a forint árfolyamát, ezzel megszivatva kb. az összes devizahitelest, és céget? Hogy lehet az, hogy önkormányzatok devizában adósodtak el, majd ezt a pénzt magyar állampapírba fektették, tehát színtisztán spekuláltak az adófizetők pénzével??? És ezek csak a jéghegy csúcsát jelentik. Megyek, veszek jércéket 😀

 9. Legalább van köztünk egy okos is, de mi volna ha megfordítanád az információ áramlást és az innen szerzett ismereteket osztogatnád a "pénz pajtások" körében.!Legalább el mondhatnád hogy segíted az emberiséget.

 10. Nos, akkor lássuk, hogy miért is magánkézben van pl. a Magyar Nemzeti Bank, ami valójában nem is magyar és még csak nem is nemzeti.Induljunk ki abból, hogy a "tisztelt parlamentünk", pont nemrégen erősítette meg azt a kijelentését, hogy a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét újfent elismeri. Kitől kell hogy független legyen? Tőlünk magyaroktól, ami valójában a miénk kellene hogy legyen?A másik dolog pedig az, hogy az MNB vezetője vajon kitől kapja a fizetését? Igen a magyar állam fizeti, de az MNB ettől függetlenül az EKB utasításait kell hogy végrehajtsa és a magyar államnak csak felügyeleti joga van és a működésébe semmilyen beleszólása nincs, azaz a mindenkori jegybanki alapkamatokat nem a magyar parlament szabályozza, hanem egy magánbefektetőkből álló bankcsoport. Innen nézve a dolgot, a magyar állam gyakorlatilag az EKB-tól vesz fel hitelt az államháztartási hiányok és egyéb beruházások, sőt a konszolidáció fedezésére is, amelynek a kamatát a Magyar Nemzeti Bank határozza meg az EKB utasítása lapján. Mivel az EKB szoros kapcsolatban van az IMF-el, így már érthető, hogy miért az IMF-el tárgyalnak. Ha nagyon jól megy a gazdaság és több pénzt akarnak kivonni az országból, akkor egész egyszerűen elinflálják a forintot, a kamatlábak játszadozásával.Ha a magyar állam komolyabb és könnyű pénzhez akar jutni és nem akar hitelt direktbe felvenni, akkor kénytelen állampapírokat kibocsájtani a nagyobb kiadások fedezésére, amire a mi általunk befizetett pénzből – a zömében külföldi vásárlóknak – kénytelenek kifizetni arra, az MNB-EKB által kispekulált jegybanki alapkamattól magasabb kamatokat, ami az amúgy is nehéz helyzetben lévő népgazdaságot, további súlyos kiadásokkal terheli és lehet megint kénytelen lesz hiteltfelvenni. Tehát vagy így, vagy úgy de ezeket a magánbankárokat nem tudjuk kikerülni. Jól kifundálták ezt és ehhez nem kell más csak korrupt és idegen identitású országvezetők, mert országvezető "elit" is csak úgy lehet hatalmon, ha ezek rábólintanak és az utasításaikat maradéktalanul végrehajtják. Aki erre nem hajlandó, az megy a levesbe. Ha a pénzkibocsájtás joga a magyar államot illetné meg, akkor a belföldi beruházások akár 100%-át lehetne finanszírozni, leszarva magyarán a külföldi spekulánsok pénzéhségét. Nem ez lenne erre az első példa, ahonnan elzavarták az IMF-et (Dél-Amerika, Kína). Ahová beteszik a lábukat, ott csak pusztulást, éhinséget és zavargásokat hagynak maguk után.A globalizmus megmételyezi a nemzetek egységét és az önállóságot, sőt a velejáró liberalizmus eltörli a nemzeti öntudatot, az erkölcsöt és a hagyományokat, mintegy összemosva a nemzetiségeket, ami lássuk be, soha nem vezetett jóra, inkább csak viszályokhoz. Ez történik most.Amire pedig az utánam szólóknak reagáltál, az már csak annak a működése, ahogyan ezt kitalálták, tehát az alapokat kell előbb rendbe tenni, majd lehet egy tisztességes gazdaságpolitikát folytatni.

 11. nyaki: Ne haragudj, de fogalmad sincs azokról az intézményekről, amikről beszélsz.A nemzeti banknak nem az emberektől, hanem a kormánytól kell függetlennek lennie. Az MNB nem hajtja vére a EKB utasításait, önálló monetáris politikát folytat, és ez így lesz, amíg be nem vezetik az eurót nálunk is. És ez így jó, lentebb leírom, miért.Arra utalsz, hogy az EKB magánkézben van. Miért? A FED-ről szokták ezt gondolni.Leírtam már, de megteszem újra. Az SOHA NEM jó, ha a kormány nyomja a pénzt, ha a kormány irányítja a monetáris politikát. Csak gondolj bele, a kormány szavazatot akar, és azt úgy a legkönnyebb megszerezni, ha pénzt ad az embereknek kevesebb adó vagy több költségvetési kiadás által. Ha a kormány nyomná a pénzt, akkor folyton csak szórná a pénzt a nyomdából, és a forint pillanatok alatt elértéktelenedne! Nagyon nagy szívás egy hiperinfláció… Ja, és egyébként az infláció kimondottan érdeke a kormányoknak, ezt se felejtsük ám el. Viszont az inflációval nem vonnak ki pénzt az országból, azzal egyedül a költségvetés nyer.A magyar állam, amikor direktbe hitelt vesz fel, akkor kötvényt bocsát ki. A kettő között nincs különbség. Az MNB alapkamat pedig egy két hetes ráta, semmi köze sincs a piacon kialakuló kötvényhozamokhoz. A rövid távú hozamokra tud némi hatást gyakorolni, de a kötvényhozamok mindig a piacon alakulnak ki a kereslet-kínálat függvényében. Ha a külföldi befektetők azt látják, hogy mi jól működő gazdaság vagyunk, bennünk meg lehet bízni, akkor alacsony kamatot fognak kérni. Ha azt látják, hogy megbízhatatlanok, kiszámíthatatlanok vagyunk, nem biztosak abban, hogy visszakapják a pénzüket, akkor magasabb kamatot kérnek, vagy egyszerűen nem adnak pénzt.És azért tárgyalunk az IMF-fel, mert ez az az intézmény, amit pont arra hoztak létre, hogy országok fizetési problémáin segítsen. Nem azért, mert hűde nagy összeesküvés van mindenfele, hanem mert az IMF-et erre találták ki, ezért működik, megvannak a megfelelő eljárásai, folyamatai, szakértői gárdája, ami ehhez kell.Tény, hogy sok helyen nem sült el jól az IMF szerepvállalása, de tanultak a hibákból, azóta másképp működik a szervezet. Az is igaz, hogy a kapott pénzt jól kell felhasználni, ezt se felejtsük el.A globalizáció meg nem feltétlenül jó mindenkinek ez így van. Nyilván a kulturális hatások is fontosak, de pénzügyi értelemben is lehet káros, sokszor bőven az is.

 12. bankár,az a helyzet, hogy senkit se tudsz meggyőzni a retorikáddal, miért? mert ugyan azt mondod amiket a mainstream-be lehet hallani évek óta, de ezekben már senki se hisz. Ha már itt tartunk és azt mondod, hogy jó a rálátásod a banki dolgokra, áruld el nekem légyszíves, hogy mikorra tervezik a készpénz nélküli társadalom létrehozását? Úgy látom, ez a kormány nagyon belehúzott,…. szociális juttatásokra Erzsébet utalványba, ami helyett lehet majd igényelni csipes kártyát, mert a mágnes kártyák már nem biztonságosak, húúúú! vigyázzatok, a gonosz hekkerek képesek leemelni a pénzt a számlátokról, cseréld le csipes kártyára, az a biztonságos. Új csekk adó? ja,…mire a szolgáltatók nagyvonalúan felajánlják az ingyenes online fizetést….ki van ez találva kérem szépen, mondhatnám jó kis csapat munka, szépen rávezetik az embereket, hogy hanyagolják a készpénz, míg teljesen kivonják a forgalomból…és ezek csak a legújabbak, már van e-matrica, e-parkolás, stb, stb. Kinek lesz ez jó, hogy az emberek ki lesznek szolgáltatva egy egyetlen elektronikus rendszernek? amihez még kártya se fog kelleni, de csip az igen, a bőr alá…az a praktikus,..hogy tudják merre jársz, mit vásárolsz, aztán később…csak ennyit vásárolhatsz, de még az is előfordulhat, hogy elromlik a rendszer,…akkor mi van, nincs vásárlás? Vagy ha kritizálni mered a kormányt, netán "lekapcsolják" a csipedet és akkor így jártál, meg lehet dögölni? És ez nem holmi elmélet, a szemünk előtt történik, lépésről lépésre vezetik be, de a sok agyilag lefoglalt ember(VV5, UEFA, HOLLYWOOD) nem látja, fogalma sincs ezekről, mert ezekről az FOKUSZ és a TÉNYEK-ben nem beszélnek Szóval mikor?

 13. De azért még lehet hinni az igazságban?Nekem jó, ha megjelölsz egy évet és azt mondod +/- 1 év,….így elég fair…nem?Ha már így össze haverkodtunk, azt is elárulhatod, mikorra tervezik az egyetlen bank rendszert, tudod? nincs több csúnya, korrupt bank és bankár,…csak egy, aki igazságos, transzparens, nagy tudású, nagy tapasztalatú…mint például az IMF,…tudod? pont ahogy a BENNFENTESEK(Inside Job)/Charles Ferguson filmben….a csúnya bankok csak fújták, meg fújták azt a lufit és nem akartak hallgatni az IMF-re, aki többször is figyelmeztette őket, valahogy így…gyerekek! nagy baj lesz, az a lufi ki fog durranni és bizony nagyot fog szólni. Csak éppen azt felejtették el közölni a filmben, hogy egy és ugyan azok az emberek alapították a filmben szereplő összes bankot, így az Internetional Monetary Fund-ot is. Charles Ferguson rendező úrról csak még annyit, hogy CFR tagsággal rendelkezik,…ezzel azt hiszem mindent elmondtam.

 14. Bankár!Kérlek olvasd át az írásomat, mert ugyanúgy próbálsz ferdíteni, mint az összes cionista bagázs. Én nem a mindenkori kormányokról beszéltem, hanem a magyar államról, mint társadalmi berendezkedésről, a parlamentjével és az alkotmányával egyetemben. A mindenkori kormányok csak a végrehajtói hatalom, akire érvényesek a parlamenti határozatok és törvények, valamint az alkotmány szellemében jár el,… illetve kellene ezeket betartani, de mint tudjuk, sem magyar alkotmányunk, sem magyar parlamentünk, sem magyar kormányunk nincs jelen pillanatban. Állam az államban, amely hatalmat mindig csalással és megtévesztéssel ragadtak magukhoz, amit a bankárkasztok előszeretettel szeretnek finanszírozni, a zsíros üzlet reményében. Ez egy másik kérdés, de az biztos, hogy mind bitófára való és előbb utóbb ott is végzi, minden alázatos kiszolgálójával egyetemben!A fenti állításaimat pedig fenntartom. Az EKB, FED, IMF és innen nézve az MNB, igenis banktulajdonosok és magántőkések játszótere és ez nem kérdés. Ha nem az lenne, akkor nem lenne irányított válság sem. Az MNB valóban önálló(független) monetáris politikát folytat, mert köze nincs a magyar államhoz, ugyanis olyan távol állnak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől, mivel – mint már azt említettem – sem magyar alkotmányunk, sem magyar parlamentünk, sem magyar kormányunk nincs jelen pillanatban. Egyszerű köztörvényes bűnöző mind, egytől-eggyig.

 15. nyaki: Az elsőt nem láttam, de a V nagyon tetszett. A Lopott időből hiányoltam, hogy nem mesélnek többet a világról, pedig érdekes volt az "idő pénz" rendszer 🙂 Tulajdonképpen a valóság is hasonlóan működik, és hasonlóak a problémák.redneck: Persze, én is abban hiszek.Azt pedig nyilván nem gondolhatod, hogy minden bankár korrupt összeesküvő. Természetesnek tartom, hogy az igazán nagyok között van összefonódás, azonban ők kevesen vannak. Ennek ellenére hatalmuk nagy, mivel komoly befolyást tudnak gyakorolni a piacokra. A bankok és bankárok nagy része viszont biztosan nem része semmi ilyesminek.Egyébként sem tennék közzé szakmai titkokat nyílt fórumon :DÉn azt szeretném, hogy ha már ilyesmivel foglalkozunk ezen a fórumon, akkor a valós dolgokra koncentráljunk, és ne olyan marhaságokra, mint hogy a bankok a levegőből nyomják a pénzt, stb. Mert az lehetséges, hogy tényleg összedolgoznak egy nagy terv érdekében. Az is lehet, hogy a természetesen kialakuló válságra rásegítettek. Az viszont biztos, hogy ezek az emberek még több és több és több és több pénzt akarnak bármi áron. Ezekkel kell foglalkozni, ezt kell(ene) átlátni.Ezt az Inside job-ot nem láttam, pedig érdekesnek tűnik. Nem tudom, hogy maradt ki, de a napokban pótolom majd, kíváncsi vagyok rá 🙂

 16. nyakinak igaza van, íme néhány amerikai államférfi idézetéből az amerikai FED és általában a banki tevékenységekkel kapcsolatban."Belive none of what you hear and only half of what you see" Benjamin Franklin "Banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" Thomas JefersonÉs nem államférfiak idézeteiből:"It is well that the people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning" Henry Ford"Give me control of a nations's money and I care not who makes it's laws" Mayer Amschel Bauer RotschildÉs az idézetek folytatódnak, rengeteg van és mind befolyásos emberektől hangzottak el, nézzétek csak meg a többit is, érdemes: http://www.barefootsworld.net/banking-fed-quotes.htmlLehet, hogy mind félre beszéltek? Nem hinném, sőt, sok esetben csak a jogos aggodalmaikat fogalmazták meg.

 17. Bankár!Mint említettem, a sorrend szigorúan betartandó!Egyébként ha már láttad a V, mint vérbosszú és a Lopott idő című filmet, akkor kíváncsi lennék arra, hogy neked mit mond a film, azaz, hogy milyen párhuzamokat tudsz vonni a jelen nemzetközi cionista törekvések és a film mondanivalója között. Ha ezt látod, akkor nem tudom miről vitatkozunk(?)!Más. Való igaz nem minden bankár korrupt. De… ha valaki kiszolgálja a teljes cion bagázst, akkor az is ugyanúgy a rendszerük része. Ha valaki ezek közül tudatlanul teszi, vagy netán szimplán hülye, akkor azért ugyan nem kár, de még egyesek közülük menthető lehet, a többi pedig mehet a levesbe. A menthető pedig ne hőbörögjön, amikor a REND helyreállítása elindul, mert belefognak taposni az orcájába és nem fogja érteni, hogy miért kapta, inkább okuljon és világosodjon, hogy többet ne forduljon elő vele. Aki pedig tud a fent tárgyalt dolgokról és ennek ellenére tudatosan cselekszik a REND helyreállítása ellen, akkor az a rendszer része és teljes jogú tagja, akit a rendrakáskor egyszerűen likvidálni kell mérlegelés nélkül, hogy később angyalbőrbe bújva, ne tudja újrafertőzni a társadalmat. Ez létkérdéssé fog válni.Kérdezem tehát, szerinted most mi a valós dolog, amivel foglalkoznunk kellene?Köszönöm, hogy figyelmeztél rám!

 18. Hét bejegyzéssel vissza. Fontos lehet, ha valaki keresi az igazságot és nem ellene harcol. És ne csak itt beszéljünk róla, hanem terjesztjük amerre csak lehet,…tudniillik, az nekik nagyon nem tetszik…..olvassátok el Henry Ford idézetét."az a jó, hogy az emberek nem értik a banki és monetáris rendszerünket, mert ha értenék, biztos vagyok benne, hogy hamarabb robbanna ki a forradalom, mint ahogy ránk virrad a reggel" A kérdés: miért is állítja ezt Ford úr? A választ mindannyian tudjuk, de azt is tudjuk , hogy vannak olyanok is, akik harcolnak, hogy ezek a dolgok addig maradjanak titokban, ameddig csak lehet,…ez egy harc, mindig is az volt, de a végén lesz egy győztes és lesz egy vesztes,….most őszinte leszek,…vesztésre állunk és ezt a csatát elfogjuk veszíteni, ez majdnem biztos, de viszont a háborút meg fogjuk nyerni, az egyszer biztos.

 19. nyaki: Az első filmet nem találtam így, de volt két hasonló című IMDB-b. Egyébként mi technikai dolgokon vitatkozunk. Én pusztán a gazdaság egyes működési mechanizmusait szeretném jobban megvilágítani. Szerintem bármilyen összeesküvést jobban meg lehet érteni, ha jobban értjük azokat a működési elveket, amiken belül működhetnek.A valós dolgok, amikkel szerintem foglalkozni kell az pont az, amivel nagyrészt foglalkoztok, tehát hogy ki kivel mire konspirál, hogy akarják az embereket kisemmizni, stb. Van néhány dolog, amiket szakmai ismereteim alapján rosszul gondoltok, ezekről írok. Gondolom egyetértünk abban, hogy értelmesebb azzal felvonulni a Parlament elé, hogy miért képtelenek épkézláb gazdaságpolitikát folytatni, illetve a bankok miért képtelenek felmérni egyes kockázatokat, mint azzal, hogy takarodjatok cionista összeesküvők. Ez még akkor is így van, ha amúgy tényleg azok. És viccen kívül, egyre jobban hajlok arra, hogy azt gondoljam, hogy direkt ekkora balfaszok, és pontosan tudják, hogy mikor mit kell mondani ahhoz, hogy a forint árfolyamával degeszre kereshessék magukat egyesek.redneck:Őszintén megmondom, szerintem igenis nyerésre állunk!! Pontosan azért, mert egyre több ilyen oldal van, egyre több emberhez jut el az információ. Az egy dolog, hogy ha egy része hülyeség, a lényeg az, hogy egyre többen tudják, hogy nem stimmel valami, és talán egyre többen hajlandóak tenni egy jobb világért. Idővel ki fog derülni minden.És igen, nagyon fontos lenne, hogy az emberek megértsék a pénzügyi rendszer működését. Nem kell persze teljes részletességében, de az emberek nagyon tudatlanok a témában, pedig talán az egyik legnagyobb meghatározó erőről van szó az életükben.

 20. Gratulálok Bankár!Te még fejlődőképes vagy és ez a részedről a jövőd záloga lehet, mert közelebb ülsz a tűzhöz, mint bármelyikünk és ha tényleg tenni akarsz majdan a REND érdekében, akkor a Te tudásod lesz annak az alapja.Addig is tanulj, okulj és tájékozódj! Hidd el sokan vannak már olyanok, akik előrébb járnak nálad és ne hagyatkozz a környezetedben hallott információkra, mert gyakran hamisak. Neked kell kiszűrni közülük a használhatót.Az első filmet pedig nem értem, hogy miért nem találod. Nekem van sejtésem, de most még inkább hallgatok. Ha láttad majd még beszélhetünk róla.Az alábbi linken megtalálod, sőt ajánlom az ott bemutatott összes filmet:http://holywar.org/RadioHun.htm

 21. nyaki!No, no! nincs gratula, mert nincs miért, az ilyenek nem a saját véleményüket erőltetik, a pasi csak a munkáját végzi, amiből az következik, hogy lehetetlen meggyőzni őt bármiről is. Annyira te sem lehetsz naiv, hogy ne hidd el a következőket: a Bank Szövetségnek vagy akármilyen más banknak(pl. az OTP-nek)vannak olyan emberei, akiknek feladatuk, hogy figyeljék az internetes fórumokon az emberek mindenkori véleményét, a pillanatnyi közhangulatot az itthoni bankok tevékenységeivel kapcsolatban. Ha azt tapasztalják, hogy valahol kialakul egy bankellenes hangulat, akkor ügyes és diszkrét szépítésekkel vagy a vádak elbagatellizálásával, megpróbálják bomlasztani, lejáratni, stb. a bank ellenes hozzászólókat, de minimum, megpróbálnak tompítani a bank ellenes hangulaton. Ezek a személyek tudják, hogy minket nem tudnak meggyőzni, csak azt szeretnék, ha a dolog nem terjedne tovább, főleg azok felé akik még kezdők, mert ők alkotják többséget és az már veszélyes is lehet. Ezért említettem korábban, hogy ez egy harc…a bankok azért harcolnak, hogy minél hosszabb ideig megtarthassák a tisztességes intézmény arculatát,…időnként "megbuktatnak" egy egy vezető bankárt, aki csalt, visszaélt, korrumpálódott, a sajtó pedig körbekürtöli annak rendjén, mert akkor az emberek talán elhiszik, hogy a bankok akire rábízták pénzeiket, vagy akitől kölcsön kértek, egy tisztességes és a korrupciót nem tűrő intézmény amelyben továbbra is meg lehet bízni….."peace of mind".A krapek néhány dolgot elismert azokból amiket mondtunk neki, de egyre mindig figyelt, hogy elmondhassa: "nincs olyan, hogy levegőből pénzt tudnak csinálni a bankok", hát persze, hogy nincs olyan, mert a pénzt papírból csinálják, fedezet nélküli papírból illetve sok 00000000000-ás végződésű számokból, elektronikus számokból, melyek a számítógép monitoron jelennek meg….a hozzávaló köret pedig, a bájos ügyintéző hölgy mosolya.

 22. nyaki: Kösz 🙂 Sok normális, rendes szakember van ám, ezek az emberek csak a munkájukat végzik, és nem akarnak átverni senkit. Persze több könyv is szól arról, hogy egyes bankok hogyan verték át direkt az ügyfeleket, de ez inkább a globális nagybankokra jellemző, már csak azért is, mert ott van ehhez megfelelő ügyfélkör, illetve szándék az ilyesmire. Az igazán nagy bizniszhez kell a volumen is 🙂 Úgy értem, hogy az itteni bankok is nyilván kihasználják politikai kapcsolataikat, stb, de igazán komoly lehúzásokat nem náluk kell keresni.Hidd el, folyamatosan szűröm az információt. Ezért is vagyok itt, de ugyanúgy megkérdőjelezek minden itteni infót, ahogy a többi forrást is. A filmet azért nem találom, mert rákerestem IMDB-n, és két film volt, aminek hasonló a címe, de ha jól sejtem, IMDB-n nem is találnám meg.redneck: Miért feltételezed rólam, hogy férfi vagyok? :DD Jópofa 😀 Ahogy az is, hogy beépített ügynök vagyok :DEgy dolgot mondj meg nekem kérlek, miért jó az neked, ha a pénzed fedezete arany? Mivel ér többet, mint egy hitelfedezetes papírpénz? Az aranynak is csak azért van értéke, mert értékesnek tartják, egyébként csak egy szép, sárga fém. Igaz, hogy ipari alapanyag, de ez az árának csak egy pici részét magyarázza.Egyébként, ha már gyanúsítgatsz, szerintem te, és cimboráid a gonosz, illuminátus, cionista összeesküvők lakájai vagytok, és azért keltitek a bankellenes hangulatot, hogy az emberek fellázadjanak ellenük, ezzel csődbe taszítva őket, és a ti uraitok bagóért felvásárolhassák mindet!Ehhez képest az én beépített ügynökségem szerintem még egész vállalható :DDDDTényleg érdekel, miért lenne jobb az aranyfedezetes pénz 🙂

 23. kedves Bankár csak egy a baj a véleményeddel, hogy a bankok azok szakértők, az emberek meg nem.Egy szépséghibája még mindig van, hogy nem kötöttek biztositást, és ezt a bankoknak kellett volna, nem az embereknek, lsd Dr Drábik.Azonkivül valaki valamilyen szerv ezt a pénzügyi terméket ellenőizte, engedélyt adott rá. Még mindig nem tudjuk ki.Engedélyt még egy gumibugyira is kell kérni.Mi egy az állam által ENGEDÉLYEZETT hitelt vettünk fel, nem zughiteleket, feketén.Ha beteg vagy orvoshoz mész, mert ő szakértő és ha téved kártéritést kérsz, vagy neki is van felelősségbiztositása? nahát…Dr Czirmes ügyvéd úr birtokában van egy banki középvezető vallomása a biróság előtt, hogy bizony tudtak arról a bankszakmában hogy az árfolyam emelkedni fog.Makkos Albert meg is csinálta a számitásokat egy grafikonnal, hogy szép egyenletesen emelkedik az árfolyam, kivéve azt a pár évet amikor rögzitették az EU-hoz az árfolyamsávban, na az alatt az idő alatt gyorsan kinyomták a hirteleket. Sok szép per elé nézünk 🙂

 24. Na ez a baj hogy engedték, hogy egyes emberek kezében nagy mennyiségű pénz legyen és ezzel már a politikusokra is nyomást gyakorolnak. Ez igy nem lesz jó.Nem lehet hogy a lakosság 1 % nak kezében összpontosodjon a pénzügyi és ezzel együtt a politikai hatalom is. A 99 % meg csak dolgozzon. Ezt nem gondoljátok hogy sokáig lehet csinálni.

 25. Redneck!Hidd el én sem most jöttem le a falvédőről. Az egyik szemem sír, a másik pedig röhög.Bankár!Csak vigyázz, hogy nehogy a fejedbe szálljon a dicsőség! Én csak megelőlegeztem neked azt, amiért folyamatosan harcolunk és Te most is kihátrálsz és bőszíted a tisztánlátókat.Hidd el az alapokat újra le kell rakni és inkább erre gyúrj, nem kell a szerecsent mosdatni, mert sosem lesz tiszta.Szép napot!

 26. nyaki:Semmi nem száll a fejembe, ahogy akkor sem érzem rosszul magam, ha mondjuk leuzsorásoznak. Elmondom a véleményem, ennyi.A szerecsent nem mosdatom, de talán az én világképem a témában árnyaltabb, ami természetes, mivel én ebben és ebből élek. Valamelyik másik cikkhez már leírtam, hogy várom én is az új rendszert, mert ez a mostani nem jó, de ez még nem jelenti azt, hogy a mostaniban minden rossz.És persze, bőszíteni is akartam, de azt is, hogy lássátok, mindenhova és mindenkibe bele lehet látni a rossz szándékot, ha az ember ezt akarja.

 27. Bankár! Javíthatatlan vagy. Bár tudom, hogy te nem tanulni akarsz, hanem tisztára mosni, mégis megpróbálok válaszolni a kérdésedre.Azért jó ha a papír pénznek aranyba van fedezete, amiért a banknak a felvett hitelre az adós háza a fedezete,….érted már? Nem? még mindig nem érted? na figyelj, mert látom, hogy nem arra tanítottak az öskolába, amire kellet volna. Azért, jó az aranyfedezetű pénz, mert ha valami nagy baj van a gazdasággal, hiperinfláció, stb az emberek besétálnak a bankban és beváltják a vacak papír pénzüket aranyba, hiszen meg az I. Világháború előtti időszakokban erre még volt a törvényes lehetőség, állami, banki garancia, ha úgy tetszik(lasd "gold standard"). Még mindig nem érted mi? Akkor lassan mondom, hogy megértsd: a m a i b a n k o k k é z z e l f o g h a t ó é s é r t é k t a r t ó f e d e z e t e t k é r n e k a z a d ó s t ó l pont. Ha azt a buta kérdést szeretnéd majd feltenni, hogy "miért jó nekik egy ház fedezett?" Akkor, már most megválaszolom a kérdést,,,,,azért, mert ők NEM HÜLYÉK, tudják, hogy mit csinálnak. A többiek kedvéért, a kérdésedet meg is lehet fordítani. És miért is jó ha a pénznek nincs fedezete? miért is akarták a bankár családoknak ezt a arany fedezet regulát leszavaztatni a honatyákkal? Mert sok kölcsönt szerettek volna kihelyezni és ha marad a "gold standard" az nem jó nekik, mert az aranyfedezet határt szabott, ugyanakkor mindenkori garanciát biztosított a pénz birtoklójának. A dereguláció segítségével sikerült a maguk javára fordítani a dolgokat és így, megkezdődhetett a modern "számolatlan" pénz nyomtatás és kölcsönzés művészete, már csak jó helyzeteket kellet teremteni ahhoz, hogy az emberek és az országok pénzt, sok pénz kérjenek költsön, pl. hogyan kell pénzt belepumpálni a rendszerbe, aztán hirtelen kivonni azt, háborúkat kirobbantani, stb, stb, mert ez már egy másik topik és én nem azért vagyok itt, hogy téged tanítgassalak. Viszont, arról se feledkezz meg, hogy egy készpénz nélküli társadalomba az ilyenekre mint te már nem lesz szükség, a központi számítógép már készen áll erre és a jelenlegi helyzetben a napjaink meg vannak számlálva, semmit se tehetünk,…ennek így kell lennie….az ember már az elején elcseszte, tudod? ott az Éden kertjében. Az Isten áldjon meg mindannyiunkat!

 28. sziasztok,jó a blog,érdekes,kérdések,és vélemények.nekem két gyors véleményem van,én ha adok kölcsön a cimborámnak egy 5000 est és kérek rá egy nagyfröcs kamatot,hiába mondom neki,te kevesebbet kerestem,5300-at adj vissza+az ital,kit érdekel,mennyit kerestem,az az én saram,és nem tudom átölni a kölcsön kérőre.tehát azt mondom,én ha kaptam 10 milla lakás kölcsönt 5% kamatra,akkor azt is akarom fizetni,a szakemberek,meg akik kalkuláltak ezzel,és kiadták 25 évre,vigyék el maguknak a bulit.érdekes,ha befektetnék,nagyon jól tudnák mire mennyit kapok.még egy ami eszembe jutott,egy kis kalandozás.oly kíváncsi lennék,ha például lefele zuhant volna a frank, mínusz 100 forintot? biztos nem ilyen serényen,kaptuk volna vissza a pluszt.Szép napot mindenkinek.remélem,jön egy ütős társadalmi szervezet,ami tuli is éli a kapzsiságot,és hatalom vágyat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s