Összeomlás előtti hangulat Európában – A görögök már nem fizetnek adót sem!

Egyre-másra érkeznek a hírek arról, hogy a vállalatok, a bankok a drachma visszatérésére készülnek. A görögök már nem fizetnek adót sem. 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Gyakorlatilag a görög kilépés előtti kaotikus állapot határozott jelei mutatkoznak Európában – derül ki a Guardian élő európai válságblogjának legfrissebb híreiből. A lap görögországi tudósítója azt jelentette, hogy az athéni gazdasági minisztériumban rendkívüli értekezletet tartanak a drámaian visszaesett adóbevételek matt. Már a választások előtt csökkent a görögök adófizetési hajlandósága, de a szavazáson kialakult patthelyzet végképp azt az érzést keltette bennünk, hogy voltaképpen nincs is kinek leróni a közterheket.

A Kathimerini című athéni lap korábban arról cikkezett, hogy ha vissza kellene állnia Görögországnak a drachmára, akkor az athéni vezetésnek a péntek esti New York-i tőzsdezárás és a hétfő reggeli új-zélandi nyitás között 46 órája lenne kiléptetni az országot az eurózónából.
Ezalatt elkezdhetnék hazai használatra fölülbélyegezni az euróbankjegyeket, befagyaszthatnák a bankbetéteket, csapatokat rendelhetnének a határokra a vagyonkimentés megelőzésére, a bankok nem nyitnának ki hétfőn és napokig zárva maradnának.

A TUI utazási iroda ragaszkodik ahhoz, hogy szerződéseinek legyen egy drachmakitétele, amely megvédheti a céget a pénzügyi veszteségtől a görög deviza visszatérése esetén. A Metro áruházlánc arra készített terveket, hogyan fizethetnének a görög vásárlók az új drachmával és előkészíti az új árcédulák nyomtatását, illetve a pénztárgépek átállítását – írta a német Bild.

A Deutsche Telekom szakértőket küldött görög partneréhez, az OTE telefonszolgáltatóhoz, hogy segítsenek kidolgozni az euró-drachma átállás kezelésének tervét.
A német bankok állítólag leírták minden görög követelésüket, hogy ne érintse őket a Grexit. Az Európai Központi Bank olyan módszereken dolgozik, amelyek segítségével egy különleges mágneses pecséttel felül lehet pecsételni az euróbankjegyeket görög használatra. Az európai jegybanknak emellett fel kell készülnie arra, mit kezd a birtokában lévő 40 milliárd eurónyi görög állampapírral, ha Görögország távozik az eurózónából.

Az eurózóna országai a háttérben intenzíven készülnek a Grexitre, miközben a felszínen minden erejükkel azt a látszatot keltik, hogy Görögország az eurózóna tagja marad….

Napok kérdése és kiderül… Illetve eldől az első dominó….

Reklámok

13 hozzászólás a következőhöz: “Összeomlás előtti hangulat Európában – A görögök már nem fizetnek adót sem!

  1. Erre tudnék egy nagyon hosszú dolgok mondani mérgemben. de inkább nem pazarolom a karaktert. eddig se volt jó ez nekünk, eztán meg megszopjuk rendesen ha bejön. Egyáltalán mi a ……. nek ez az eurozóna, hatalmas vergődés az egész, nem szól másról, mint a fejesek megtöméséről. a tömegek adóztatásáról. Jó lesz ez nekünk? narancs is rohadó félbe van már. remélem a következő választásnál meglepődnek. 10000 munkahely, kackac.

  2. Egyetértek az előttem szólóval. Én is úgy látom, hogy a narancs is sok olyan döntést, törvényt hozott, ami már nem a mi érdekeinket védi, pedig ez lenne a feladata, ezért választották meg őket. A TEMPO párt viszont szimpatikus, és mentes minden háttérhatalmi érdektől, és fő célja helyreállítani az Apostoli Magyar Királyságot. Ha még egyelőre csak király nélkül is, de mint kormányzóval történő kormányzási formát, a magyar nép, és a magyar föld érdekeit nézve elsősorban.

  3. Na hát én ezzel a TEMPO pártal meg borbély Józseffel vigyáznék. Én ugyanis nem adtam engedélyt, hogy ezt a királyt megválasszák és úgy tudom, hogy a többi magyar ember sem. Ugyanis tudniillik, Trianon azért történt, hogy a magyar népet meggyengítsék területileg is. És a zsidók azt tervezik, hogy ha kirobban Izrael és Irán között a háború akkor átköltöznek ide a Kárpát medencébe (miként erről a Viktorkával már meg is egyeztek). Utána pedig újra egyesítik Nagy-Magyarországot, és már mennek a finom utalások, hogy királyválasztás lesz, és higgyétek el nekem, hogy az a király nem magyar lesz hanem zsidó. Erre már vannak finom utalások is. Pl.: Magyarország megnevezése már nem Magyar Köztársaság, hanem Magyarország.És ha ide is lehull 1-2 bomba, a magyar emberek kevesebben lesznek a zsidók ellenében, így azok már olyan királyságot hozhatnak létre amilyet akarnak…

  4. nad barátom, néha nem árt tájékozódni. Attól mert neked gőzöd sincs valamiről nem a másik a hülye…Tetszik vagy nem, a zsidóknak fáj a foga a Kárpát medencére.

  5. Még annyit hadd fűzzek hozzá, hogy mikor aláírtuk a Lisszaboni szerződést azzal együtt azt is vállaltuk, hogy háború esetén befogadunk 500 000 zsidót. Továbbá nem tudom feltűnt-e de a mostanában országszerte felhúzott lakóparkok nagy része már az építés előtt elkelt és többnyire izraeli ingatlanoldalakon vannak meghirdetve, magyar ingatlanoldalakon viszont szinte sehol.Ha valaki fegyvert szorít a fejedhez és te behunyod a szemed, attól a fegyveres még nem tűnik el…Gondolkozz és tájékozódj.

  6. johnyd-1 ne mergelodj te is en is tudjuk hogy sajnos neked van igazad , nad vagy HULYE vagy ZSIDOBERENC Az igazi problema az hogyan tudnank ellene tenni valamit Hitler nagy hibat kovetett el mert a koznepet pusztitotta a zsidok kozul , ahelyet hogy csak azt a par ezret kuldte volna gazkamraba akik igazabol szamitottak pontosabban bunosok voltak , es Europa arculata akkor is es most is teljesen mas lenne A nacikat a vilaghaboru utan birosag elle allitottak a zsidokkal vajon mikor fogjak ezt tenni ?, ugyanis a zsidok csak 1900-tol 2012-ig annyi bunt kovettek el az emberiseg ellen hogy a nacik meg inasuk sem lehetnenek . A legszomorubb az egeszben hogy ezzel mindenki tisztaban van es nem tesz ellene semmit .

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s